علامه شهید مطهری رحمه الله علیه در کتاب حق و باطل جمله مهمی دارند و می گویند:
«یک جامعه زنده فقط برای کسانی احترام قائل است که :متکلم هستند نه ساکت ، متحرکند نه ساکن ، باخبرترند نه بیخبرتر.»
متکلم باشند نه اینکه در مقابل بی عهدی ها دشمنان در برجام به جای اینکه اعتراض کنند، فقط به توجیه بپردازند که مبادا به آمریکایی ها بَر بخورد. متحرک باشند یعنی اینکه برای مشکلات مردم قدم بردارند نه اینکه صریحاً بگویند که نمی شود و بودجه نیست و هزار و یک بهانص دیگر. باخبرتر باشند نه اینکه حتی یادشان نباشد که خودشان چهار سال پیش چه قول هایی دادند.......
نمی دانم با چه توجیهی دوباره قدم در عرصه انتخابات گذاشتند، مگر عملکرد اشتباه آنان، سابقه خوبی برای آنان گذاشته است تا مردم دوباره به آنان اعتماد کنند.
طبقه بندی: انتخابات، اصلح، شهید مطهری
سایه جنگ:
در جریان کربلا حتماً جریان امان نامه ای که شمر برای حضرت عباس علیه السلام و برادرانش از عمر سعد گرفته بود شنیده اید. جریان از این قرار بود:
شمر که از قبیل? مادر حضرت عباس بود در عصر تاسوعا به نزدیکی خیمه گاه امام حسین آمد گفت : شما خواهرزادگان من هستید. بدانید تا ساعتى دیگر شعله هاى جنگ برافروخته مى گردد و از یاران حسین بن على کسی زنده نمى ماند. من براى شما امان نامه اى از عمر بن سعد آوردم . شما از این ساعت در امان هستید، مشروط بر این که دست از یارى برادرتان حسین بردارید و تو سپاهیانش را ترک کنید . حضرت عباس علیه السلام بر او بانگ زد: بریده باد دست هاى تو و لعنت خدا بر تو و امان نامه ات . اى دشمن خدا، ما را دستور مى دهى که از یاری برادر و مولایمان حسین علیه السلام دست برداریم و سر در طاعت ملعونان و فرزندان ناپاک آنان درآوریم . آیا ما را امان مى دهى ولى براى فرزند رسول خدا صلى الله علیه و آله امانى نیست ؟ شمر از پاسخ دندان شکن فرزندان ام البنین، خشمناک شد و به خیمه گاه خویش برگشت.
وقتی انسان امان را از خدا بداند و نگاهش به خدا باشد، دیگر از جنگ نمی ترسد، چه برسد به اینکه مثل مسئولی بگوید که دولت ما سای? جنگ را از سر کشور برداشت و فکر کند که اگر آنها نبودند و به آمریکا در برجام باج نمی دادند، جنگ اتفاق می افتاد. ولی خوب همه می دانند که اقتدار کشور که با حمایت مردم شکل گرفته، علت اصلی این بوده که دشمن اقدام به جنگ به ذهنش هم خطور نکند.
طبقه بندی: سایه جنگ، امان نامه
از جمله مغالطه هایی که ممکن است در عرصه سیاست رخ دهد، مغالطه «نقل قول ناقص» است. در این نوع مغالطه، بخشی از حقیقت نقل می شود و بخشی حذف می شود تا حقیقت وارونه جلوه کند. حال گاهی اوقات برای تعریف و خوب نشان دادن چیزی یا کسی، و گاهی هم برای بد جلوه دادن چیزی یا کسی؛ مثلاً به این جمله دقت کنید: «اولین سؤال پاپ هنگام ورود به لندن این بود که آیا در لندن کلوپ شبانه و میکده وجود دارد؟» در این نقل قول بخشی از واقعیت حذف شده تا شخصیت پاپ بد جلوه داده شود، و اصل جمله این بوده است: «پاپ وقتی وارد فرودگاه لندن شد در جواب خبرنگاری که از او پرسید آیا قصد دارد در لندن به کلوپ های شبانه و میکده برود، از خبرنگار پرسید آیا در لندن کلوپ شبانه و میکده وجود دارد؟». حتماً تا به حال از این نوع مغالطه در ایام تبلیغات دیده اید که برای تخریب چهره ای و بَزَک کردن چهره دیگری چنین مغالطه ای صورت می گیرد. دقت مان را بالا ببریم و فقط به ظاهر برخی جملات بسنده نکنیم.
ادامه دارد.....
طبقه بندی: مغالطله، مغالطه نقل قول ناقص،
در عرص? سیاست مغالطاتی صورت می گیرد که باید مراقب باشیم. چون مغالطه گاهی اوقات ناخواسته صورت می گیرد و ما در صورت عدم شناخت مغالطه اولاً خودمان گمراه می شویم و ثانیاً با نشر آن مطلب موجب انحراف و تشخیص اشتباه دیگر می شویم. در این ایام که فضای تبلیغاتِ انتخابات بسیار جدی و داغ است بیش از پیش نیاز به شناخت مغالطات است.
از جمله مغالطاتی که صورت می گیرد «مغالط? کامل نامیسر» است. این مغالطه در جایی است که مواردی را بخاطر دست نیافتن به موردِ کاملِ دست نیافتنی، کنار بگذاریم. مثلاً فردی می گوید من انگیزه ای برای شرکت در انتخابات ندارم، زیرا هیچ یک از نامزدها دارای تمام شرایط مطلوب نیستند. این در حالی است که این مغالطه است زیرا اینکه ما نتوانیم به موردی دست نیافتنی برسیم دلیل نمی شود که صورت مسئله را پاک کنیم. در همین مثال باید به فرد گفت که عدم شرکت شما در انتخابات سبب می شود که احتمالا فرد نالایق تر پیروز انتخابات شود.
ادامه دارد.....
طبقه بندی: مغالطه، مغالط? کامل نامیسر، سیاست
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
محبت عمل را در پی دارد و برای اینکه این محبت تثبیت شود و هر روز بیشتر و بیشتر شود باید عمل به کمک آن آید وگرنه محبتی که عمل را در پی نداشته باشد روز به روز کمرنگ تر میشود و کم کم تا نابودی کامل پیش میرود لذا اگر کسی میخواهد که محب امیر المؤمنین و یا حضرت زهرا و یا ... باقی بماند باید عمل داشته باشد، عمل عمل عمل
طبقه بندی: محبت-اهل بیت-عمل-
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
ماه، ماهِ ذکر است؛ ماهِ دعا و استغفار و ماهِ....
دعا مقدمه ای نیاز دارد به نام امید، تا امید نباشد انسان دست به دعا برنمیدارد و البته دعا توفیق میخواهد چون دعا صحبت با معبود است. در دعا سه فایده ی عمده نهفته است که یکی از آنها اجابت و دریافت حاجات است اما گاهی اوقات دعا برای دریافت حاجات نیست بلکه برای کسب معارف است، معارفی که از سوی معصومین علیهم السلام به ما رسیده است و اگر این ادعیه نبود ما ذهنمان هم به چنین معارفی خطور نمیکرد. فایده ی سوم که هدف و غایت کلی دعا است پرورش روح خاکساری است، اینکه انسان منیت و غرورش را کنار بگذارد و در مقابل خیر مطلق و قدرت مطلق خضوع و خشوع داشته باشد و اینکه میگویند نمک سر سفره مان را در دعا بخواهیم برای رسیدن به همین مطلب است.
طبقه بندی: دعا- خاکساری - ذلت - غرور - معارف - حاجات
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
ماه رمضان، ماه میهمانی است، مجلسی که میزبان آن خود خداست. زمانی که انسان سرزده به جایی به عنوان میهمان می رود تا زمانی که به عنوان فردی دعوت شده میرود تدارک میزبان متفاوت است و مسلماً زمانی که انسان دعوت میشود تدارک بیشتری را برای او میبینند. ماه رمضان از این قسم است که از پیش انسان به آن دعوت شده است و البته هرچه که میزبان آگاهتر و کریم تر باشد مجلس مفصل تری میگیرد به صورتی که همه ی نیازهای میهمان برطرف شود و این میهمان است که باید نیازهای خود را برطرف کند که این برطرف کردن نیازها وابسته به این است که او قبل از هرچیزی نیازهای خود را بشناسد و لذاست که ما باید تأملی کنیم در نیازهایمان و کمبودها و نواقص مان که نشود رمضان بیاید و برود و ما همچنان کمبودهایی داشته باشیم . التماس دعا
طبقه بندی: رمضان- میهمانی خدا - استفاده از رمضان
